Agenda recunostintei

Agenda recunostintei

Suntem la inceputul anului si este momentul sa multumim cu multa recunostinta anului ce tocmai s-a incheiat pentru tot ce ne-a adus si tot ce ne-a luat. Sa fim recunoscatori pentru  tot ce am trait frumos sau mai putin frumos; pentru toate provocarile pe care ni le-a oferit; pentru tot ce am invatat despre noi si despre ceilalti si pentru lectiile invatate.

Dar ce inseamna sa fii recunoscator/oare? Recunostinta este mult mai mult decat un simplu multumesc. Este o traire interioara, un sentiment pozitiv pe care il simti fata de o persoana atunci cand aceasta ti-a facut un bine, o favoare sau un dar. Este o forta care actioneaza ca un magnet … cu cat suntem mai recunoscatori cu atat Dumnezeu/Creatorul/ Universul ne  trimite si mai multe motive pentru care sa fim recunoscatori.

Practicata zilnic, recunostinta aduce schimbari pozitive in viata noastra, pe plan fizic, mental, emotional si spiritual. De multe ori, fiind prinsi in rutina zilnica, multe lucruri minunate trec pe langa noi fara macar sa le observam. Ei bine, recunostinta ne ajuta sa fim conectati la noi, la tot ceea ce gandim si simtim si la intreaga lume care ne inconjoara. Ne ancoreaza in prezent, in acum si aici. Ne face sa ne traim viata mai constienti.

Cel mai simplu mod de a insera in viata ta acest minunat obicei si energia lui inaltatoare, este sa iti faci propria agenda a recunostintei. Ai nevoie doar de un pix cu care sa iti faca placere sa scrii, de o agenda care sa iti aduca zambetul pe fata cand o vezi si de putina motivatie pentru a scrie in fiecare zi ganduri despre ceea ce apreciezi. Nu conteaza momentul zilei cand iti asterni pe hartie gandurile si cuvintele de multumire, poate fi dimineata la trezire cand esti recunoscator/are pentru ziua care incepe, pe parcursul zilei cand te bucuri de soarele de pe cer sau de stropii de ploaie care te racoresc ori seara, inainte de culcare cand esti recunoscator ca astazi ti-ai revazut un vechi prieten. Imbratiseaza momentele tale de recunostinta si scrie despre ele ori de cate ori simti nevoia.

Cu timpul, vei observa cat de minunat este tot ce te inconjoara; vei trezi in tine puterea sa vezi si sa admiri frumusetea si perfectiunea divina care se oglindeste in tine, in ceilalti, in animale si flori, in tot ceea ce a fost creat vreodata; vei invata sa iti celebrezi viata care ti-a fost daruita, sa te onorezi pe tine si pe ceilalti, sa pretuiesti tot ceea ce primesti si experimentezi.

Iar in zilele in care esti trist/a, ai uitat sa zambesti si nu-ti mai aduci aminte ce inseamna bucuria, este de ajuns doar sa deschizi agenda si sa citesti cateva randuri … vibratia lor inalta iti va schimba imediat starea interioara, te vei simti mai bine si vei uita ca la inceput ai fost trist.

 

Sa va fie de folos !

 

Din iubire si cu iubire, 

Cristina Ana Maria Militaru, terapeut holistic

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *