Despre iertare

Despre Iertare

Ce este iertarea si ce inseamna sa ierti? Iertarea nu este acelasi lucru cu scuza! Nu inseamna sa pretinzi ca ceva este in regula cand, de fapt nu este si in felul asta sa te minti! Nu se refera nici la a afisa o fata fericita, ingnorand cu adevarat ceea ce simti!

Iertarea este un instrument terapeutic, un proces energetic de eliberare si de vindecare. Este un act constient de iubire fata de sine si fata de ceilalti. Iertarea o faci pentru tine si nu pentru celalalt/cealalta. Iertarea inseamna sa intelegi si sa accepti ca nimeni nu a gresit cu nimic si ca fiecare a facut ce a crezut el/ea ca este mai bine atunci, inclusiv tu. Iertarea inseamna sa intelegi ca fiecare a actionat in functie de cunoasterea pe care a avut-o in momentul respectiv. Asta nu inseamna ca esti de acord cu ce ti s-a intamplat! Iertarea inseamna sa intelegi ca greseala de atunci este o noua ocazie de a invata lectiile sufletului. Iertarea este calea spre pacea si linistea ta. Este calea spre fericirea ta, asa cum ne spune chiar Isus in « Un curs de miracole ». Iertarea o poti face din egou, de gura lumii « te iert, dar nu uit niciodata ce mi-ai facut » si este la fel ca atunci cand nu vrei sa ierti crezand ca ii faci un favor celuilalt/celeilalte : « de ce sa te iert, crezi ca sunt prost/proasta?», sau din iubire, fiind constient/a ca o faci pentru sufletulul tau, pentru ca te iubesti si nu vrei sa mai cari cu tine durerea, boala, frustarea, umilirea, vina, frica, nedreptatea, regretele si toate celelalte emotii si trairi care vin la pachet cu neiertarea. Neiertarea este un ciob de sticla care se plimba prin corpurile tale si te raneste fizic, emotional, mental si spiritual. Cu cat evenimentul care iti produce suferinta ramane mai mult timp in energia ta, cu atat efectele sale sunt mai devastatoare pentru tine. Nimeni nu este perfect si uneori, desi avem cele mai bune intentii, putem gresi fata de noi sau ceilalti. Chiar daca noi ne dorim sa il ajutam pe X sau Y, nestiind ce lectii are de invatat si care este povestea lui, putem foarte usor gresi.

Cu totii avem nevoie de iertare. Fie ca iertam parintii/bunicii/fratii/surorile pentru ranile emotionale din copilarie, un/o prieten/a care ne-a dezamagit, un partener de viata/de afacere de care ne-am despartit sau care ne-a abandonat, o persoana draga care a plecat Acasa, strabunii datorita carora suntem aici, pe noi cei de acum sau din alta viata. Atunci cand ierti o persoana care face parte din prezent, ea nu va iesi afara din viata ta, ci doar se vor indeparta atasamentele emotionale, karma si corzile psihice. De asemenea, cand il/o  ierti pe celalalt/cealalta si in loc de suparare si resetimente ii trimiti iubire si compasiune, ii oferi posibilitatea sa se schimbe si el/ea.

Pe langa iertarea tuturor celor implicati in eveniment, este nevoie sa iti recuperezi partile de suflet ramase acolo si sa iti iei puterea inapoi. Daca te opresti doar la iertare, ramai « agatat/a », pentru ca fragmente din sufletul tau sunt inca acolo. Desi, la prima vedere pare  un proces complicat, iertarea este un dar divin de care fiecare dintre noi se poate bucura.

 

De folos sa va fie !

Din iubire si cu iubire,

Cristina Ana Maria Militaruterapeut holistic, maestru Reiki

DE LA SUFLET LA SUFLET, DIN INIMA!

 

Invata sa ierti si sa te ierti !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *