Ingeri si Arhangheli

Cuvantul “inger“ inseamna “mesagerul lui Dumnezeu“. Ingerii sunt fiinte de lumina pura care iubesc oamenii neconditionat. Ei sunt reali, exista si au existat intotdeauna chiar daca noi nu ii vedem. Fiecare dintre noi avem un inger pazitor cu care putem comunica oricand, fiind in permanenta langa noi. Ei nu au ego si nici nu ne judecata.

Exista cete de ingeri specializati, cum ar fi ingerii iubirii, ingerii abundentei, ingerii iertarii, ingerii vindecarii, ingerii naturii, ingerii familiei, ingerii frumusetii, s.a.m.d.

Arhanghelii sunt fiinte angelice mai puternice, care ii guverneaza pe ingeri. Arhanghelii sunt principalii mesageri ai lui Dumnezeu. Ei au o specializare distincta si reprezinta un anumit aspect al lui Dumnezeu. Inchipuiti-va ca arhanghelii sunt fatete diferite ale fetei lui Dumnezeu, care reflecta lumina si iubirea divina din unghiuri diferite asupra fiintelor care traiesc pe Pamant.

Ingerii si arhanghelii ii ajuta pe oameni indiferent de convingerile lor religioase. Toti oamenii pot comunica cu Dumnezeu si cu ingerii pentru ca fiecare om merita in egala masura iubirea si ajutorul divin. Fiecare dintre noi a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, impartasind cu acesta calitatile divine ale iubirii, abundentei, sanatatii, frumusetei si bunatatii.

Ca si ingerii, arhanghelii transced timpul si spatiul, pot fi pretutindeni, ajutand oricat de multi oameni. Ei nu au sex, dar clasicarea energiei in masculin / feminin le confera infatisare si roluri distincte. Exista foarte multi arhangheli, insa doar 15 dintre ei sunt mai aproape de planul terestru si umanitate.

Arhanghelul Ariel. Numele lui inseamna “Leul / Leoaica lui Dumnezeu“ si are o energie feminina. Este cunoscut ca si arhanghelul Pamantului, guvernand lumea elementalilor. Este cel care ne ajuta la vindecarea animalelor salbatice, ne sprijina in activitatile de protejare a mediului inconjurator si atunci cand vrem sa ne conectam la lumea zanelor.

 

Arhanghelul Azrael. Numelui inseamna “Cel care il ajuta pe Dumnezeu“. Este cel care intampina sufletele celor decedati pe care le ajuta sa se simta confortabile si iubite, conducandu-le  Acasa. De aceea mai este cunoscut ca si Ingerul Mortii. Poate fi invocat pentru a conduce in lumina spiritul celui care paraseste planul terestru si sa aduca mangaiere membrilor familiei celui care pleaca Acasa.

 

Arhanghelul Chamuel. Numele lui inseamna “Cel care il vede pe Dumnezeu“. Este cel care ne ajuta sa gasim lucrurile pierdute, dar si partenerul  cel mai potrivit pentru noi. Ofera protectie si liniste impotriva energiilor joase la nivel relational, prin crearea unor relatii puternice si sanatoase.

 

Arhanghelul Gabriel. Numele lui inseamna “Dumnezeu este puterea mea“. Este mesagerul divin care ii ajuta pe toti cei care transmit mesaje in plan fizic cum ar fi scriitorii, profesorii, ziaristii, s.a.m.d. Ne sprijina in tot ceea ce este legat de comunicare si in orice problema legata de conceptie, sarcina si adoptie a unui copil.

 

Arhanghelul Haniel. Numele lui inseamna “Gratia lui Dumnezeu“. Are energia feminina a Lunii ajutandu-ne sa ne conectam la  energia acesteia dezvoltandu-ne intuitia si clarviziunea. Aduce gratia divina in viata noastra, o stare de pace interioara, seninatate si bucurie resimtita in compania prietenilor si a familiei . Ii putem solicita ajutorul inaintea unui eveniment important, cum ar fi o prezentarea a unui proiect, un interviu pentru jobul mult visat, o intalnire de afaceri  sau inaintea primei intalniri.

 

Arhanghelul Jeremiel. Numele lui inseamna “Compasiunea lui Dumnezeu“.Este cel care ne ajuta sa privim cu compasiune si  iertare trecutul si sa ne invatam lectiile lui, pentru a fi centrati in iubire pe viitor. Ofera confortul necesar pentru vindecarea emotionala prin iertare.Tot el este cel care ajuta sufletul celor care de putin timp au parasit planul terestru sa isi treaca in revista viata traita.

 

Arhanghelul Jofiel. Numele lui inseamna “Frumusetea lui Dumnezeu“. Are energie feminina. Este patronul artistilor si artelor. Este cel care ne ajuta sa percepem frumusetea sub toate aspectele ei. Este implicat in infrumusetarea planetei, contribuind la purificarea ei si a energiei  caminului, biroului si a vietii noastre. Ne invata sa apreciem frumusetea care ne inconjoara, sa creem si sa manifestam in viata noastra.

 

Arhanghelul Metatron. Numelui inseamna “Ingerul Prezentei Divine“. Este unul dintre cei doi arhangheli care au fost intrupati pe Pamant ca oameni, traind in plan terestru ca profetul Enoh. El lucreaza impreuna cu Fecioara Maria pentru a-i ajuta atat pe copiii care traiesc pe Pamant cat si pe cei plecati Acasa sa se adapteze la viata de dincolo. Pe copiii diagnosticati cu deficit de atentie si hiperactivitate, Metatron ii invata sa se iubeasca pe ei insisi, iar pe parintii lor sa gaseasca metode naturiste de vindecare. De asemenea, indruma oamenii de stiinta si  pe cercetatori sa descopere noi terapii alternative de vindecare. El ne invata sa fim mai organizati si disciplinati in realizarea  viselor noastre. Este singurul arhanghel care sta jos langa Dumnezeu, fiind scribul Lui. Este maestru al cunoasterii ezoterice, al geometriei sacre si al cronicilor akashice.

 

Arhanghelul Mihail. Numele lui inseamna “Cel care este la fel ca Dumnezeu“. Este cel care contribuie la transmutarea fricii in iubire. Ofera protectie si siguranta (ne protejeaza pe noi si masina cu care calatorim, ne protejeaza bunurilor noastre impotriva furturilor, s..a.m.d.). Are capacitatea de a repara aparatele mecanice si electrice. Cunoscand toate aspectele misiunii  pentru care ne aflam aici pe Pamant ne ajuta sa ne constientizam darurile divine si sa ne creste increderea si credinta in Dumnezeu.

 

Arhanghelul Rafael. Numele lui inseamna “Dumnezeu vindeca“. Este cel care vindeca ajuntandu-i in aces scop pe cei care se ocupa de vindecarea si bunastarea fizica. De asemenea, ii asista pe cei care calatoresc, asigurandu-le o calatorie sigura si placuta. El iti poate reduce durerea generata de boala sau chiar vindeca instantaneu ori te calauzeste catre terapeutul potrivit pentru tine care sa te ajute in vindecarea ta. Nu toate bolile se vindeca rapid, una dintre explicatii fiind karma si optiunile sufletului. In aceste situatii Rafael iti da speranta si mangaiere, reducand durerea si alinand sufletul. Acest arhanghel are grija si de animalele noastre de companie, putand fi invocat pentru vindecarea lor sau pentru regasirea animalelor pierdute. Munca lui de vindecare implica si curatarea spatiului si alungarea entitatilor nedorite.

 

Arhanghelul Raguel. Numele lui inseamna “Pietenul lui Dumnezeu“. In Cer, rolul lui este de a veghea asupra celorlalte fiinte de lumina astfel incat sa existe o colaborare perfecta si armonioasa intre acestea, conform viziunii lui Dumnezeu. De aceea este considerat arhanghelul Dreptatii si Nepartinirii. Raguel aduce armonie in toate relatiile, solutioneaza conflictele, fiind un bun mediator. Este aparatorul celor defavorizati, care au fost rau tratati sau chiar manipulati.

 

Arhanghelul Raziel. Numelui inseamna “Secretul lui Dumnezeu“. Este cel care cunoaste si stie toate secretele Universului. Iti ofera intelegerea textelor ezoterice, a viselor pe care le ai si alchimiei sau te ajuta sa iti amintesti lectiile pe care le-a invatat sufletul tau de-a lungul timpului, ajutandu-te astfel sa iti vindeci amintirile dureroase si traumele din trecut, sa te eliberezi de juramintele nebenefice pe care le-ai facut in alte vieti (de a fi sarac/a, de a te sacrifica mereu, de a fi bolnav/a, s.a.m.d.) astfel incat sa iti poti indeplini cu gratie si usurinta misiunea personala.  El este cel care te poate ajuta sa dezvolti capacitatea de a vedea, auzi si simti calauzirea divina.

 

Arhanghelul Sandalfon. Numelui inseamna “Frate“. A fost profetul biblic Ilie, care s-a inaltat la cer la fel ca si arhanghelul Metatron. Fiind arhanghelul muzicii, ii ajuta si ghideaza pe compozitori si cantareti, lucrand cu ingerii care canta slava lui Dumnezeu, dand nastere muzicii celeste care ne protejeaza pe toti.  Este cel care duce rugaciunile noastre adresate lui Dumnezeu. Lucreaza impreuna cu arhanghelul Mihail in vindecarea fricii si a efectelor ei prin intermediul muzicii.

 

Arhanghelul Uriel. Numele lui inseamna “Dumnezeu este lumina“. Este psihologul ingerilor. Ne aduce lumina asupra oricarei situatii incurcate si ne arata cum putem sa o rezolvam mult mai usor. Este de ajutor elevilor, studentilor si oricarei persoane care are nevoie de asistenta intelectuala prin luminarea mintii cu informatii, idei, revelatii si viziuni. Ne conecteaza`la intelepciunea infinita a lui Dumnezeu, sprijinandu-ne in toate demersurile noastre intelectuale. Este cel care poate aduce alinare si vindecare in timpul dezastrelor naturale (cutremure, inundatii, incendii, uragane, tornade, s.a.m.d.).

 

Arhanghelul Zadkiel. Numele lui inseamna  “Dreptatea lui Dumnezeu“. Este arhanghelul care inspira iertarea si compasiunea, fiind asociat cu iubirea neconditionata, care reprezinta manifestarea lui Dumnezeu pe Pamant. Este considerat ingerul memoriei, fiind de un real ajutor tuturor oamenilor care au nevoie sa isi reaminteasca anumite informatii, lucruri, situatii si date. Este un mare vindecator al mintii. Patronand iertarea si memoria ne ajuta sa vindecam durerile emotionale din trecut. Ne ajuta sa eliberam mania nevindecata datorata unor experiente din trecut astfel incat sa iti poti aminti misiunea ta divina si sa o indeplinesti.  Prin vindecarea emotionala, Zadkiel ne ajuta sa dam uitarii amintirile dureroase si sa ne concentram numai asupra momentelor frumoase din propria viata. Este cel care ne dezvaluie scanteia divina din noi si din ceilalti oameni. Fiind purtatorul flacarii violet poate purifica si transmuta energiile de vibratie joasa in energii de vibratie inalta.

 

Autor: Cristina Ana-Maria Militaru

Practician Terapia cu Ingeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *