Fara frici

Fara frici

Frica …

Cand simti ca pamantul iti fuge de sub picioare si lumea Ta se destrama!

Frici, frici, frici! Toata lumea are cateva; insa cea mai importanta se dovedeste a fi frica de moarte.

Avem frici de accidente, de durere, de spitale, doctori, stomatologi, de a zbura cu avionul, de a naviga, de a merge cu masina, trenul ori metroul; frici de inaltimi, de spatii inchise, de spatii aglomerate, de a iesi afara din casa; frici de animale, pasari, reptile ori insecte; frici de saracie sau chiar de bogatie, de hoti, de a fi inselati/inselate; frici de iubire, de a ne indragosti, de a fi dezamagiti/dezamagite in iubire; frici de kilograme in exces, de a ne pierde slujbele … si cate si mai cate.

 

Ce este frica

Frica este de fapt un mecanism de supravietuire si apare ca raspuns al organismului la o amenintare.

Fricile pornesc de la niveluri scazute: temerile, atingand la polul opus nivelul maxim, extrem: fobiile, determinate de prezenta sau doar anticiparea prezentei factorilor ce ar putea genera frica: obiecte, organisme vii, persoane sau situatii, conducand pana la starile si efectele de tip paranoic.

Fiecare din noi are propriile temeri, ca rezultat al experientelor accumulate de-a lungul vietii, din convingeri insusite din experientele impartasite ale altora; iar multe din ele le caram cu noi ca bagaj karmic din vieti anterioare. Atunci cand apar situatii noi care sa activeze aceste experiente sau chiar insasi factorii generatori de frica si teama, in organismului uman, in corpul fizic, la nivelul creierului, apare un mecanism propriu de aparare de tipul: “lupta sau fugi”.

Mecanismul de fuga din fata pericolului este inscris in codul nostru genetic, provenind inca din timpurile preistorice in care supravietuirea fizica, ca specie, era primordiala, avand astfel, fiecare din noi preinstalate instinctele de supravietuire si de evitare a pericolelor. Decidem sa luptam doar in situatii limita, in care nu exista loc de fuga, atunci cand suntem “prinsi la colt”. Situatiile devin periculoase doar atunci cand problemele pe care le inregistreaza creierul ca actiuni agresive nu sunt de fapt reale, ci imaginare, proiectii ale realitatii prin propria perspectiva, determinate tocmai de acele experiente avute si care actioneaza ca niste programe de tip virus.

Astfel, realizam la ceva timp ca nu ne-am trait viata, ca visele nu s-au indeplinit din pricina fricii, fiecare element generator de teama devenind un real pericol la nivel fizic, interpretat ca atare de catre proprii receptori chimici ai creierului, conducand mai apoi la insatisfactii, invinovatiri de sine, blamari la adresa Creatorului si in final la o viata considerata fara sens sau al carui sens ne scapa. Totul ca urmare a propriilor actiuni si decizii fata de situatiile cu care ne-am confruntat ori cu cele pe care singuri ni le-am creat.

Calea catre rezolvare este sa invatam din propriile experiente, din experientele persoanelor apropiate ori grupurilor din care facem parte; altfel, vom ajunge sa avem parte de aceleasi trairi ca pana acum, invartindu-ne intr-un cerc vicios, de fiecare data cu efecte tot mai agresive. Doar rezolvand CAUZA acestor frici putem depasi in siguranta toate acele obstacole pe care viata ni le scoate in cale, tocmai ca posibilitati de invatare, dezvoltare si Evolutie!

George Florin Militaru – terapeut certificat ThetaHealing®

DE LA SUFLET LA SUFLET, DIN INIMA!

Fara frici

Alege si tu sa scapi chiar acum de propriile frici!

Elibereaza-te de frici si traieste-ti viata in bucurie!

Asa ca ia-ti inima-n dinti si fa un prim pas: recunoaste-ti frica si cere ajutor!

Contributiile pentru sedintele de ThetaHealing si celelalte terapii puse la dispozitie de Centrum Lumen le gasiti aici…

Acest program include si Oferta Prima Sedinta – ThetaHealing®

Membrii aderenti beneficiaza in plus de reducerile suplimentare aferente planului ales! Categoriile de membri si beneficiile acestora le gasiti aici…

Programeaza-te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *