Fara stres

Fara stres

Esti stresat?

Te simti coplesit de situatiile aparute in viata ta?

Grijile si problemele cotidiene te asalteaza si nu le poti face fata ori nu le poti rezolva pe toate?

Gestionarea si prioritizarea problemelor iti creaza dificultati?

Timpul, …, un inamic?

Ai ajuns sa te refugiezi in activitati care-ti creeaza dependenta doar pentru a scapa de stress?

Doar convingerile subconstiente te fac sa rulezi aceleasi si aceleasi tipare! Hai sa le rezolvam impreuna!!!

Dar, mai intai, sa vedem ce este de fapt stresul, care sunt efectele lui si cum il putem combate:

Despre stres si efectele lui

Stres

Stresul e datorat, de obicei, de orice schimbare importanta pentru noi in viata si pe care “nu o inghitim” cu usurinta, trezind amintiri ori actionand conform unor experiente trecute, convingeri si programe preluate ori innascute. Exista in societatea actuala suficienti factori de stres care sa ne induca in permanenta o stare de agitatie, de a fi continuu “un ghem de ace”, o stare de reactivitate si irascibilitate constante, provenite de la schimbarea locului de munca, a sefului, de la schimbarea locuintei, partenerului de viata ori pierderea lor la conflicte in familie ori la serviciu, care provoaca suficiente griji, scheme de rezolvare, nelinisti ce pot conduce usor catre anxietati si chiar la boli.

Din punct de vedere fiziologic, toate grijile si gandurile “negre” conduc la secretarea unui excedent de adrenalina care nu este utilizata de catre organism in mecanisme proprii de aparare ci se redistribuie in corp sub forma hormonilor stresului, cortizolul, o adevarate bomba fara ceas, cu declansare la orice stimul extern, conducand la furie, violenta verbala ori chiar fizica. Efectul generat poate fi exprimat prin “mata blanda care zgarie rau”. Astfel ca, persoane manierate, in general agreabile, apar, pe fondul actiunii diversilor factori de stres, adevarati demoni.

Exista pentru fiecare, in diferite momente dificile, ca si in frici, impulsul de a fugi sau de a evita situatia in cauza, fie ca mecanism rezultat din frica de efectele ce pot rezulta ca urmare a actiunilor persoanei sau de negare, ca mecanism de autoaparare sau impulsul de a lupta, de a face fata situatiei in modul propriu cunoscut de subconstient. Fiecare reactioneaza in felul sau specific, in functie de “beculetul” aprins, reactiile fiind, de cele mai multe ori, cauzate de modalitatea “invatata” de reactie ce are la baza programe sau convingeri vechi, sedimentate bine in subconstient. Descarcarile nervoase conduc cel mai adesea la cearta intre colegi ori cu subalternii, in grupul de prieteni sau cu cei dragi,  ori cu oricare persoane cu care se intra in contact (ex. in trafic, vecini de bloc etc.), aducand deseori invinuiri celorlalti, generand prin certuri si “razboaie” cu ceilalti noi factori si noi “focare” de stres, amplificand si multiplicand astfel adrenalina. Exista, desigur, si varianta “arderii interne”, blocand efectele stresului in interior; dar care la un momente dat vor refula cu toata energia acumulata din numeroasele incercari, fie in exterior, fie in corpul fizic sub forma unor afectiuni ori boli.

 

Cum combatem stresul?

Descarcarea surplusului de adrenalina se poate reduce prin sport, prin munca ori miscare fizica. Stresul, prin definitia lui, ca actiune repetitiva a unor “factori externi capabili sa provoace omului o stare de tensiune si o reactie de alarma a organismului, determinand uneori imbolnaviri grave” , va continua procesul de erodare nervoasa pana cand sportul sau alte activitati recreative nu mai suplinesc eliminarea adrenalinei iar efectele reapar, ori chiar acele activitati devin ele insele un motiv de stres. Dar, aceste actiuni se aplica efectelor generate de factorii stresanti, respectiv de a reduce adrenalina; insa doar gasind si eliminand cauza care a generat aceste efecte se va ajunge la rezolvarea cu adevarat a situatiei.

Prin intermediul ThetaHealing®, identificam si eliminam cauzele de orice natura, fie ca sunt convingeri, programe ori emotii, conducand astfel la o remodelare a modului de abordare a actiunilor stresante astfel incat sa nu mai “prinda radacini” si sa genereze efecte care sa afecteze psihicul, emotionalul ori chiar corpul fizic. Afla mai multe despre ThetaHealing®….

George Florin Militaru – Terapeut Certificat Thetahealing®

DE LA SUFLET LA SUFLET, DIN INIMA!

Programeaza-te pentru a-ti rezolva cauzele generatoare de stres pe email: george@centrumlumen.ro, la tel.: 0770.845.300 sau cu ajutorul formularului urmator:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *