Reiki

      Principiile Reiki

Ideile ce stau la baza celor cinci principii au fost formulate de împăratul japonez Meidji, reprezentând bazele unei vieți împlinite.

 1. Doar azi nu fi îngrijorat!Îngrijorarea reprezintă teama de schimbare. Oamenii sunt capabili să-și alimenteze temerile cu cantități imense de energie, petrecându-și zile întregi cuprinși de frică pentru ca mai târziu să ridice din umeri și să se resemneze. Dacă ar fi mai relaxați, ar realiza că acele momente dificile sunt trecătoare. E păcat să plângi pentru ieri și să te temi pentru ziua de mâine. Indicat este ca „doar azi să fii conștient“ de viață și vei vedea că nu va fi sfârșitul lumii.
 1. Doar azi nu te enerva!Nervozitatea sau supararea sunt stări fără rost. Supărarea ne arată că lucrurile nu evoluează conform așteptărilor noastre dar cel mai indicat este să lași supărarea să dispară imediat. Trebuie să conștientizezi că tu ești cel care face jocul, tu stabilești regulile vieții tale și îți impui propriile limite. Dușmanii sunt, de fapt, prietenii tăi adevărați, ei îți arată punctele slabe și te ajută să-ți schimbi comportamentul negativ. Dacă reușești să-ți surprinzi sentimentele, să înțelegi cum și de ce apar, puterea lor aupra ta va scădea.
 1. Lucrează cu severitate asupra ta!Este important să fii întotdeauna sincer cu tine însuți. Aceasta înseamnă să vezi lucrurile așa cum sunt ele în realitate și să faci totul cum știi tu mai bine în acel moment. Pe calea spirituală, întotdeauna apar ajutoare, ghizi, învățători, dar rezultatele cele mai importante pot fi atinse numai de tine. De aceea, bate la fiecare ușă, dar deschide-o singur. Căi spirituale sunt multe, unii aleg Reiki, alții preferă altă căi, important este să nu te oprești niciodată.
 1. Fii recunoscător pentru toate!Greutățile sunt niște încercări care apar în viața ta, ele sunt cadouri de care trebuie să te bucuri. Dacă se întâmplă ceva contrar așteptărilor tale, tu ești cel care a semănat semințele acelei situații. Fiecare zi este un nou început, fiecare zi este o nouă încercare. Învață să respecți și să primești tot ce ți se dă și o să ai întotdeauna tot ceea ce îți este cu adevărat necesar. Nu există bine și rău, lumina și umbră se regăsesc în toate cele existente, dacă ceva e bine sau rău, depinde numai de percepția ta. Tot ce descoperim cu dragoste tot dragoste este.
 1. Fii prietenos cu semenii tăi!Cu toții avem aceeași origine și este evident faptul că toate manifestările vieții sunt în legătură una cu alta. În Univers, totul e energie și această energie creează lumea, fiecare formă și materie a căror multitudine o numim realitate. Existența este o singură materie, în continuă mișcare – se creează, se manifestă, se schimbă și se transformă. Tot ce este frumos este începutul frumosului. Dar nu trebuie să uităm că-i putem iubi și pe alții doar dacă descoperim miracolul din noi înșine. În acel moment, din lume se va reflecta dragostea necondiționată asupra ta.

Acestea sunt învățături cu valabilitate veșnică, ele neconstituind reguli morale în sensul unor ordine. Formula „doar azi“ se referă la faptul că trebuie să trăim în prezent.

 

               SAPTE  CAI DE A TRAI FRUMOS :

 1. PUNE-L PE DUMNEZEU PE PRIMUL LOC
 2. IUBESTE-I PE CEI DIN JURUL TAU
 3. NU URA PE NIMENI
 4. FII GENEROS / GENEROASA
 5. TRAIESTE SIMPLU
 6. IARTA REPEDE
 7. FII BUN / BUNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *